Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
20.9.2018.
Улагања ЕПС од три милиона евра
Милорад Грчић, в. д. директора ЕПС обишао две реконструисане ТС у Суботици

Инвестицијом од три милиона евра „Електропривреда Србије" завршила је реконструкцију две високонапонске трафостанице у Суботици, које ће обезбедити грађанима и привреди боље снабдевање електричном енергијом, рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС.

Он је са Драгим Вучковићем, начелником Северно-бачког округа обишао реконструисане трафостанице 110/20 „Суботица 1“ и „Суботица 2“ и истакао да је та реконструкција веома значајна за даљи индустријски развој Суботице и долазак нових инвеститора.

Трафостаница „Суботица 1“ завршена је 1959. године и први пут после 59 година је трафостаница у потпуности реконструисана и модернизована, са повећаним капацитетом. Трафостаница „Суботица 2“ је изграђена 1976. године и њој је реконструкцијом повећан капацитет, а модернизацијом су створени услови за прикључење нових корисника.

- Енергетска инфраструктура је предуслов за долазак инвеститора, изградњу фабрика и отварање нових радних места. Инвестицијама у реконструкцију трафостаница у Суботици сада је све дигитализовано и на даљинском управљању, тако да у случају прекида у напајању може брзо да се реагује - рекао је Грчић.

Он је честитао градским властима Суботице истичући да су веома експедитивни када је у питању неопходна документација за реализацију пројекта.

- Србија захваљујући политици Александра Вучића, председника Србије, доживљава економски и привредни просперитет, а да би се наставио неопходно је обезбедити инфраструктуру, где су две основне ствари: путеви и напајање електричном енергијом. Наш задатак је да обезбедимо напајање електричном енергијом у сваком граду, насељу и месној заједници, у зависности од нивоа потреба. Важан задатак за ЕПС је реконструкција трафостаница у Србији, много тога је урађено претходних година, али пред нама је и даље велики посао јер се деценијама уназад скоро ништа није радило осим хитних поправки - рекао је Грчић.

У Суботицу је у претходном периоду дошао велики број страних инвеститора, као што су „Сименс“, „Сваровски“, „Континентал“, „Калцедонија“, „Аматек“...

Вучковић је захвалио Грчићу на посети и нагласио да је то прва посета директора тог предузећа после више деценија.

- Дугујемо велику захвалност за ову инвестицију у трафостанице Суботица 1 и 2 и што је она била од приоритетног значаја за ЕПС – рекао је Вучковић. - Суботица је проширила енергетске капацитете и обезбедила себи будућност по питању напајања струјом, а стабилно снабдевање посебно ће осетити потрошачи насеља Александрово и Нови Жедник, али и цео јужни, југоисточни и југозападни део Суботице.