Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
20.12.2013.
Сарадња енергетских лидера
ЕПС и НИС потписали уговор о снабдевању електричном енергијом у 2014. години

Привредно друштво „ЕПС Снабдевање“, део система „Електропривреде Србије“ и Нафтна индустрија Србије потписали су уговор о снабдевању електричном енергијом постројења и објеката компаније НИС у 2014. години. Уговор су потписали Дејан Васић, директор ПД „ЕПС Снабдевање“ и Алексеј Белов, директор Блока „Енергетика“ у НИС-у.
Уговор подразумева снабдевање електричном енергијом 1.045 мерних места НИС-а, међу којима су рафинерије, складишта, пумпе и пословне зграде. Потписаним уговором предвиђено је преузимање 350 милиона киловат-сати током 2014. године.
- Потписивањем овог уговора потврђена је лидерска позиција „Електропривреде Србије“ на отвореном тржишту електричне енергије, које ће од 1. јануара 2014. године бити отворено за око 3.200 купаца на средњем напону - истакао је Дејан Васић, директор ПД „ЕПС Снабдевање“. - Отварањем тржишта на високом напону почетком ове године ЕПС је задржао 97 одсто тржишта и тиме је доказао да може да буде успешан и конкурентан. Нафтна индустрија Србије је један од наших најзначајнијих купаца и ЕПС је веома задовољан што нас је НИС, као лидерска нафтна компанија у региону, препознао као најпоузданијег и најповољнијег снабдевача на српском тржишту
 - Уговор, који смо потписали са ЕПС-ом, у складу је са важећим законодавством Србије. Компанија ЕПС је наш поуздан партнер, тако да ће захваљујући овој сарадњи, испоруке електричне енергије бити апсолутно стабилне, што је од круцијалног значаја за производне огранке наше компаније. Са друге стране, у циљу да повећа ефикасност искоришћавања властитих ресурса и избалансира и диверзификује пословање, НИС активно развија своје капацитете за генерацију електричне енергије. Све те активности су већ допринеле повећању енергетске ефикасности рада компаније. Тај аспекат је веома битан са гледишта прилагођавања пословања компаније стандардима ЕУ - изјавио је Алексеј Белов, директор блока „Енергетика“ у НИС-у.

Послови односа с јавношћу ЈП ЕПС