Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
2.7.2015.
Именовани директори „ЕПС Снабдевања" и „ЕПС Дистрибуције"
Одлуке Извршног одбора „Електропривреде Србије"

(Београд, 2. јул 2015. године) Извршни одбор „Електропривреде Србије именовао је данас Драгана Јеремића за директора привредног друштва „ЕПС Снабдевање" и Богдана Лабана за директора привредног друштва Оператор дистрибутивног система „ЕПС Дистрибуција".

Драган Јеремић обављао је дужност је в. д. директора ПД „ЕПС Снабдевање" у последњих шест месеци када је „ЕПС Снабдевање" остварило веома успешне резултате у тржишној утакмици и додатно побољшало наплату електричне енергије.

- С обзиром на динамику отварања тржишта електричне енергије, приоритетни циљ „ЕПС Снабдевања" у наредном периоду биће унапређење пословања како би даље остало доминантан и поуздан снабдевач за привреду и грађане Србије. Наставак реорганизације „Електропривреде Србије" додатни је изазов за „ЕПС Снабдевање" и пред нама је још много послова и задатака како би допринели томе да целокупан систем ЕПС-а буде успешан и профитабилан - рекао је Јеремић.

Од 1. јула ступањем на снагу статусних промена, предвиђених Програмом реорганизације „Електропривреде Србије", пет некадашњих привредних друштава за дистрибуцију електричне енергије послује као јединствени Оператор дистрибутивног система „ЕПС Дистрибуција".  Богдан Лабан је до 1. јула обављао дужност директора привредног друштва „Електровојводина".

- Задатак јединственог оператора дистрибутивног система „ЕПС Дистрибуција"  је уједначавање дистрибутивних процедура на нивоу Србије како би купци на целој територији имали једнаке услове испоруке и квалитета електричне енергије. Тежићемо ка томе да подигнемо ниво квалитета пословања и повећамо погонску спремност дистрибутивног система, смањимо губитке, повећамо инвестиције и станемо на пут неовлашћеном коришћењу електричне енергије. 

Сектор за односе с јавношћу ЈП ЕПС