Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
20.1.2015.
Драган Јеремић – в. д. директора „ЕПС Снабдевање"
Одлука Надзорног одбора ЈП ЕПС

(Београд, 20. јануар 2015. године) Надзорни одбор Јавног предузећа „Електропривреда Србије" на данашњој седници именовао је Драгана Јеремића за в.д. директора привредног друштва „ЕПС Снабдевање". Чланови НО ЈП ЕПС констатовали су да је досадашњем в.д. директора „ЕПС Снабдевање" Жељку Марковићу истекао мандат.

„ЕПС Снабдевање" је током две фазе отварања тржишта електричне енергије уз залагање Жељка Марковића успело да задржи 97 одсто тржишта и оствари веома добре резултате. Актуелна трећа фаза либерализације када се отвара и последњи сегмент тржишта електричне енергије доноси нове изазове за „ЕПС Снабдевање" и намеће много више задатака како би односи са купцима били додатно унапређени и постављени на виши тржишни ниво.

Драган Јеремић, досадашњи директор Дирекције ЕПС-а за информационо-комуникационе технологије, има дугогодишње искуство у управљању и организацији у веома значајним компанијама. Јеремић је основао компанију „Сито" и управљајући њом од „staрt up" фирме довео је до компаније са 75 запослених и годишњим приходом до пет милиона евра. „Сито" је 2005. године продата аустријској компанији „S&Т", што је била највећа страна инвестиција у ИТ индустрији у Србији у том периоду.  

Јеремић је учестововао у реализацији и примени решења за домаћи платни промет и контролу 42 одсто трансакција насталих на дневном нивоу у целокупном систему платног промета Србије, као и за уговарање и реализацију банкинг система у 28 банака у Србији, Словенији, Босни и Херцеговини и Црној Гори. Нови в.д. директора „ЕПС Снабдевање" заслужан је и за примену решења билинг система за мобилну и фиксну телефонију у „Телекому Србија", уговарање и руковођење у реализацији пројекта банкинг решења у СВКБ банци Самара у Русији вредног 25 милиона долара. Јеремић је, такође, учествовао у развоју фирме „Енерго дата", која је од скромне ИТ фирме постала апсолутни лидер у старој Југославији у решењима за директно пословање са корисницима.

Драган Јеремић је, такође, водио пројекат увођења SAP система у оквиру „Електропривреде Србије" за шта је ЕПС недавно добио престижну „Награду за изврсност" у конкуренцији више десетина пројеката номинованих у 14 земаља.

Послови односа с јавношћу ЈП ЕПС