Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
5.2.2018.
Грчић посетио општину Обреновац

​Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“ и Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, посетили су београдску општину Обреновац и са представницима локалне самоуправе и грађанима разговарали о развоју путне и енергетске инфраструктуре. 

- Обреновац је једна од најважнијих енергетских тачака у којој ЕПС-ове електране ТЕНТ А и ТЕНТ Б производе више од половине електричне енергије за потребе домаћинстава и привреде у Србији. ЕПС ће наставити да инвестира у модернизацију и градњу инфраструктуре, пре свега енергетске, која омогућава запошљавање, отварање нових фабрика и поуздано снабдевање електричном енергијом за све кориснике. На састанку са потпредседницом Владе и представницима општине Обреновац разговарали смо о развојним пројектима и изградњи пристаништа код ТЕНТ А и ТЕНТ Б – рекао је Грчић након састанка у Општини.

Током посете, у обреновачком селу Скела, Грчић и Михајловићева, као и представници министарства, „Путева Србије“, Коридора Србије, представници града Београда, Грађевинске дирекције Србије, Инфраструктуре железнице Србије и Општине Обреновац обишли су радове на обнови регионалног пута Обреновац-Шабац, где се ради деоница од око 4,5 километара. У Скели је организована трибина са грађанима на којој је главна тема била како решити инфраструктурне проблеме.

- На територији Обреновца гради се део Коридора 11, Сурчин - Обреновац, као и велики мост преко Саве и Колубаре. Улажемо у обнову и градњу инфраструктуре и све се ради у договору са општином Обреновац. Све се ради рационално и зна се шта су приоритети – рекла је Михајловићева.

Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац, рекао је да је Обреновац који је био погођен катастрофалним поплавама 2014, сада једно од највећих градилишта у Србији.

- Гради се аутопут у дужини већој од 20 километара, једна од највећих фабрика у Београду – „Меита“, предложили смо и да се уради железнички чвор, пошто је пројекат Коридора 11 предвидео и пругу – рекао је Чучковић.